Internacional 06/05/2013

Malestar a la Casa Blanca amb Obama per haver fixat una "línia vermella"

Ara
1 min

BarcelonaL'entorn del president nord-americà, Barack Obama, viu amb certa agitació el debat sobre l'estratègia a seguir per acabar amb el desafiament del president sirià, Baixar al-Assad. Tot ve del dia en què Obama va donar la sorpresa -l'agost de l'any passat- i va fixar una "línia vermella" al règim de Damasc -l'ús d'armes químiques- contra l'opinió dels seus col·laboradors més pròxims a la Casa Blanca, segons va informar ahir el diari The New York Times . Ara, amb cada cop més indicis que Damasc ha fet servir armament no convencional, la credibilitat del president està en qüestió.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

S'ha creuat la línia vermella? I si la resposta és afirmativa, quines han de ser les conseqüències? Una pregunta en porta una altra i Obama ha estat deliberadament ambigu sobre aquestes qüestions. Fins i tot hi ha qui denuncia, segons The New York Times , que al darrere de tot plegat s'hi detecta certa improvisació del president en aquest dossier.

Donar suport als rebels

Davant d'aquesta situació, Obama sembla moure's, cada vegada amb pas més ferm, cap a l'opció de donar "assistència letal" als rebels sirians, tot i que aquesta era una possibilitat que havia rebutjat mesos enrere, segons el rotatiu. Fins i tot s'hauria discutit amb alguns aliats europeus la possibilitat de dur a terme atacs aeris contra objectius militars del règim sirià si es confirma l'ús d'armament químic, un punt que encara és només un "indici" enmig d'un clima de propaganda entre les parts que dificulta saber què està passant sobre el terreny.

stats