Internacional 16/08/2013

Manifestacions a Grècia per la mort d'un jove que viatjava sense bitllet al transport públic

El noi, de 19 anys, va perdre la vida després de saltar d'un troleibús en marxa i fer-se un cop al cap

Efe
2 min

AtenesLa mort de Thanasis Kanautis, un jove grec que viatjava en un troleibús sense bitllet ha provocat noves manifestacions a Grècia.

L'accident, que ha aixecat polseguera al país, es va produir dimarts a la nit, quan un revisor d'un troleibús d'Atenes va demanar a un noi, de 19 anys, que pagués una multa per haver viatjat sense bitllet.

El jove es va negar a pagar-la i va accionar l'obertura d'emergència de les portes i va saltar del vehicle en marxa. Al caure al terra, la víctima es va fer un cop al cap i va morir al cap d'una estona a l'hospital.

Segons els testimonis citats per la premsa grega, la víctima havia discutit amb el revisor.

Després de l'accident, el revisor i el conductor del troleibús van ser detinguts i interrogats. Al cap de poc, van ser posats en llibertat.

Disturbis al país

Durant la manifestació d'aquest divendres, que s'havia programat després del funeral, s'han produït alguns disturbis. Fonts policials han assegurat a l'agència EFE que un grup d'entre 300 i 350 persones han envoltat un autobús buit i l'han apedregat.

La policia ha ordenat la suspensió de totes les línies de transport públic a les àrees en què ha tingut lloc la protesta, al barri de Peristeri.

Els últims dies, 13 persones han estat detingudes a Tessalònica, la segona ciutat del país, per haver pintat a les parets eslògans en solidaritat amb el jove mort.

Syriza denuncia els fets

En un comunicat, Syriza, la principal formació opositora, ha denunciat la situació crítica en què es troba el país. "Thanasis Kanautis era un altre jove sense feina que no tenia diners per satisfer ni tan sols les necessitats bàsiques".

Syriza diu que aquesta mort és deguda a "les polítiques d'empobriment" del rescat firmat entre el govern de Grècia i la 'troica'.

En un comunicat, el sindicat de treballadors de la companyia de troleibús ha denunciat també que el control de bitllets s'ha convertit en una "cacera", en referència al fet que els revisors reben com a sobresou part de l'import de les multes recaptades.

El sindicat també assegura que els treballadors dels troleibús no tenen "formació adequada" per fer els controls.

Igualment, exigeix la reducció del preu dels bitllets de transport (actualment entre 1,20 i 1,40 euros) a un euro i demana al govern que permeti als aturats i les persones amb rendes baixes que viatgin de manera gratuïta.

stats