Internacional 09/02/2012

L'estat de Washington legalitza el matrimoni homosexual

És el setè estat nord-americà que aprova els casaments gais, amb 55 vots a favor i 43 en contra

Efe
1 min

WashingtonLa Cambra de Representants de Washington ha aprovat aquest dimecres la llei que permet legalitzar els matrimonis homosexuals. Els 55 vots a favor dels congressistes, enfront dels 43 en contra, han donat llum verda a la llei que el Senat ja va aprovar la setmana passada.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Washington es convertirà, així, en el setè estat nord-americà que legalitza els matrimonis entre dues persones del mateix sexe, un cop la governadora Christine Gregoire firmi la llei. El tràmit està previst per a la setmana que ve, segons la cadena de ràdio nord-americana NPR.

Els contraris als casaments gais ja han advertit que lluitaran per revertir la mesura.

Un cop ratificada la llei, les parelles homosexuals hauran d'esperar 90 dies per celebrar els primers matrimonis entre persones del mateix sexe.

Actualment, els casaments gais són legals als estats de Massachusetts, Connecticut, Iowa, Nou Hampshire, Vermont i Nova York, i també al districte de Columbia.

A Califòrnia tenen una batalla legal oberta sobre la constitucionalitat de la 'proposta 8', una llei aprovada el 2009 que impedeix els matrimonis entre persones del mateix sexe, i que els seus detractors consideren que atempta contra els drets de la carta magna.

stats