Merkel es vacuna amb AstraZeneca

La cancellera alemanya demana més poders al Parlament per imposar restriccions més estrictes

Sònia Sánchez
2 min
La cancellera alemanya, Angela Merkel, aquest divendres al matí al Bundestag

BarcelonaEnmig de la polèmica pels casos de trombes associats a la vacuna d'AstraZeneca, la cancellera alemanya, Angela Merkel, ha fet aquest divendres un gest de confiança a la companyia britànica i n'ha rebut ella mateixa una dosi. A través d'un tuit al compte oficial de la cancelleria, Merkel s'ha mostrat "encantada" d'haver rebut la injecció. "Dono les gràcies a tothom que està implicat en la campanya de vacunació i a tothom que es vacuna. La vacunació és la clau per superar la pandèmia".

Al matí, hores abans de rebre la vacuna, Merkel havia pronunciat un discurs al Parlament alemany en què ha advocat per un confinament més estricte per afrontar la tercera onada de la pandèmia de covid-19 al país. Merkel vol que el Bundestag aprovi una reforma legislativa que atorgaria més poders al govern federal per imposar restriccions més fortes a les zones del país amb alts índex d'infecció, encara que els governs regionals no hi estiguin d'acord.

Les complexes i tenses negociacions entre Berlín i els líders dels lands han marcat cada nova mesura anticovid imposada a Alemanya, amb llargues reunions en què sovint Merkel ha hagut de cedir i rebaixar expectatives. La cancellera aposta per una estratègia dura per aturar el virus, amb confinaments i tocs de queda a les regions on se superin els cent nous casos de coronavirus en set dies per cada 100.000 habitants.

"Aquesta tercera onada de la pandèmia té el país atrapat", ha dit Merkel en el seu discurs al Parlament, interromput unes quantes vegades per les queixes dels diputats del partit ultradretà AfD, que s'oposa a les mesures de confinament. "El personal de les UCI ens envien una crida d'auxili rere una altra. Qui som nosaltres per ignorar els seus precs?", ha afegit.

Amb tot, la cancellera ha admès que les mesures de restricció de moviments no eren la solució màgica contra el virus i que el que calia sobretot era donar força a l'estratègia de vacunació de la població.

stats