Internacional 16/02/2019

Un missioner espanyol és assassinat en un altre atac terrorista a Burkina Faso

Cinc persones van morir en l'atemptat, contra un control de duanes a la frontera amb Ghana

Ara
1 min
L'atemptat va tenir lloc a pocs quilòmetres de la frontera de Burkina Faso amb Ghana.

BarcelonaUn missioner espanyol i cinc funcionaris de duanes locals han sigut assassinats a Burkina Fasso durant un suposat atac jihadista a la província de Boulgou, a 40 quilòmetres de la frontera sud del país.

Aquest dissabte fonts de seguretat del país han confirmat aquesta informació, i han detallat que l’emboscada es va produir divendres, quan un grup de jihadistes –que conduïen motocicletes– van atemptar contra el control de duanes de la localitat de Nohao, a tocar de Ghana.

El missioner espanyol Antonio César Fernández, de 72 anys, va morir pels trets dels terroristes.

Fernández, que era missioner des del 1982, tornava a la seva comunitat, a la ciutat d’Ouagadougou, la capital del país, després de celebrar a la capital del Togo, Lomé, una reunió de la Inspectoria Salesiana de l’Àfrica Occidental Francòfona, tal com han explicat aquest dissabte a través del seu compte de Twitter els Salesians d’Espanya.

Una amenaça que creix

Aquest atac s'emmarca dins de l'onada de terrorisme que martiritza Burkina Faso des del 2015, i que s’ha intensificat en les últimes setmanes per la celebració al país africà de la cinquena conferència de caps d’estat del G-5 del Sahel que, entre d’altres, combat el terrorisme jihadista a la regió.

Sense anar més lluny, el 4 de febrer almenys 14 civils van perdre la vida en un altre atac jihadista. Dos dies abans quatre treballadors de la Creu Roja van desaparèixer a causa d'un suposat segrest al nord del país que seria atribuït als grups radicals.

stats