SÈRBIA
Internacional 31/05/2011

Mladic surt de la presó per visitar la tomba de la seva filla

La filla del carnisser de Srebrenica es va suïcidar –la família defensa que la van assassinar– el 1994. L'extradició de Mladic podria ser avui mateix

Redacció
1 min
La tomba de la filla de Mladic a Belgrad

BarcelonaL'exgeneral serbobosnià acusat de crims de guerra, Ratko Mladic, ha abandonat aquest matí durant una estona la seva cel·la a Belgrad per visitar la tomba de la seva filla a la mateixa capital sèrbia, entre grans mesures de seguretat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Anne Mladic va morir el 1994, un anys abans de la massacre de Srebrenica. El forense va determinar que s'havia suïcidat amb el revòlver preferit del seu pare. Llavors tenia 23 anys. Tot i això, la família sempre ha defensat que va ser assassinada.

Esperant l'extradició

La defensa va presentar ahir a la tarda a través d'un correu electrònic un recurs d'apel·lació contra l'extradició de Mladic al Tribunal Penal Internacional per a l'Antiga Iugoslàvia, a l'Haia.

La família de l'exgeneral ha denunciat el seu mal estat de salut i demana exàmens mèdics independents. Tot i això, una jutge sèrbia i l'equip mèdic corresponent van dictaminar divendres que l'imputat era apte per ser extradit.

stats