Internacional 05/03/2015

Mor el cap militar d'Al-Qaida a Síria en un bombardeig al nord del país

Abu Hamam al Suri ha perdut la vida en un atac aeri contra una reunió de dirigents del Front al Nusra

Efe
1 min

BeirutEl cap militar del Front al Nusra (branca siriana d'Al-Qaida), Abu Hamam al Suri, ha mort aquest dijous en un bombardeig a la província d'Idleb, al nord de Síria, segons ha informat a EFE el director l'Observatori Sirià de Drets Humans, Rami Abdul-Rahman.

L'activista ha dit a EFE que al Suri ha mort en un atac aeri contra una reunió de dirigents del Front al Nusra en una zona del nord-oest d'Idleb, en què també han perdut la vida diversos caps de l'organització. Abderrahman ha destacat que de moment es desconeix si el bombardeig ha estat obra de l'exèrcit sirià o la coalició internacional liderada pels EUA. També hi ha informacions contradictòries sobre la presència en aquesta reunió de dirigents d'Al-Qaida del màxim líder del grup a Síria, Abu Mohammad al Yulani.

Segons un vídeo antic del propi Front del Nusra, al Suri va viatjar a finals de la dècada dels noranta del segle passat a l'Afganistan on va ser responsable dels sirians d'Al-Qaida en aquest país i on va prendre part en un gran nombre de batalles. També, va estar a l'Iraq, on va ser un dels caps de l'organització i va arribar a convertir-se en un dels seus comandants. Va estar detingut en dues ocasions, una a l'Iraq i una altra al Líban, abans de viatjar a Síria on va treballar com a comandant militar del Front al Nusra, creat al gener de 2012.

stats