Internacional 03/03/2015

Moscou veta convidats incòmodes al funeral de Nemtsov

El cos de l'opositor a Putin serà enterrat al mateix cementiri que Politkovskaya

Ara
1 min
Familiars de Nemtsov vetllen el seu cadàver, a Moscou. MAXIM ZMEYEV / REUTERS

BarcelonaMoscou es prepara per acomiadar Borís Nemtsov, el líder opositor liberal assassinat a trets el passat divendres en un pont al costat del Kremlin, en mig de les acusacions cap al govern rus de vetar alguns dels assistents. És el cas d'un polític polonès, a qui se li va negar un visat sota l'excusa de les sancions a Rússia i el d'un eurodiputat letó, a qui no se li va deixar entrar al país en arribar a l'aeroport, segons informa la cadena BBC. A més, tampoc no hi assistirà el líder opositor Alexei Navalny, empresonat per una sentència de 15 dies i a qui les autoritats penitenciàries li han negat el permís per anar al cementiri.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El fèretre amb les restes de Nemtsov ha estat vetllat en una sala del Centre Sàkharov, on han acudit centenars de persones amb espelmes i pancartes en favor de la llibertat, com 'No tinc por'.

Nemstov serà enterrat al cementiri moscovita de Troyekurovskoye, el mateix on descansa la periodista Anna Politkovskaya, assassinada el 2006, i també molt crítica amb la gestió de Vladímir Putin.

Nemtsov era un ferotge crític del president Vladímir Putin i va ser assassinat hores abans de la manifestació convocada en contra de la guerra a l'est d'Ucraïna i de la intervenció russa i a la qual, l'assassinat havia anunciat la seva assistència.

Malgrat que l'assassinat es va produir a escassos metres del centre de poder rus, al costat de les muralles del Kremlin, en un lloc ple de càmeres i de personal de seguretat, la policia encara no ha fet cap detenció.

stats