TRANSPORTS
Internacional 25/12/2010

Els aeroports europeus comencen a recuperar la normalitat

El temporal del centre d'Europa encara ha provocat algunes cancel·lacions i retards al Prat aquest dissabte, dia de Nadal. El govern francès anuncia que investigarà si hi ha hagut una mala gestió de l'empresa Aeroports de París

Acn
2 min

ParísLa millora de les condicions meteorològiques permetrà aquest dissabte recuperar poc a poc la normalitat als aeroports de França i Bèlgica, després que centenars de persones hagin quedat atrapades a les terminals durant la nit de Nadal. Al Charles de Gaulle, a París, 670 vols es van anul·lar el divendres per la neu i per la manca de líquid anticongelant, però per a aquest dissabte es preveu que s'enlairin i aterrin pràcticament tots els vols programats. La situació és similar a Brussel·les, on, després d'una jornada de caos, l'aeroport recupera mica en mica la normalitat, tot i que es registren retards.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les afectacions al nord d'Europa provoquen encara algunes cancel·lacions a l'aeroport del Prat. Les fortes nevades i les dificultats per abastir els aeroports amb líquid anticongelant per carretera han provocat que centenars de persones hagin hagut de passar la nit de Nadal a les terminals dels principals aeroports de França i Bèlgica. Unes 200 persones han dormit a l'aeroport de Charles de Gaulle i unes 200 més al de Brussel·les a l'espera de poder volar aquest dissabte cap a les seves destinacions. Les autoritats aeroportuàries dels dos països han assegurat que es podran operar tots els vols programats per a aquest dissabte.

El govern francès ha promès que obrirà investigacions per depurar responsabilitats i la companyia Air France ha llançat crítiques contra Aeroports de París, l'entitat que gestiona Orly i Charles de Gaulle. "És inadmissible que Charles de Gaulle tingui un problema d'aprovisionament de glycol (líquid anticongelant). És un cas únic a Europa", ha lamentat el director de l'aerolínia, Pierre-Henri Gourgeon, segons informa el web del diari Le Figaro.

A més, les autoritats aeroportuàries van evacuar el divendres unes 2.000 persones de la terminal 2E de Charles de Gaulle per una acumulació de 60 centímetres de neu a la teulada. L'evacuació s'ha fet per precaució, ja que el 2004 el sostre de la mateixa terminal va cedir i quatre persones van perdre la vida en l'accident.

Les nevades també han provocat el caos circulatori en les carreteres del nord d'Europa. Els 20 centímetres de neu que es van acumular a Brussel·les van obligar a anul·lar el servei d'autobusos el divendres al vespre. A Alemanya i al nord d'Itàlia, les nevades i les intenses pluges han provocat nombrosos accidents de trànsit.

stats