Catorze morts i un nen en estat crític al despenjar-se un telefèric a Itàlia

L'aparell ha caigut al buit i s'ha estimbat contra un bosc, les autoritats ho investiguen

ARA
2 min
Imatge difosa pels bombers italians del telefèric accidentat.

BarcelonaTragèdia en un dels llocs amb més encant d'Itàlia. Almenys catorze persones han mort i un nen està en estat crític després de desplomar-se un telefèric a la rodalia de la localitat italiana de Stresa, al nord del país i a prop de la frontera amb Suïssa, a la regió del Piemont. El telefèric cobria el recorregut des del llac Maggiore, a la localitat de Stresa, fins a la muntanya de Mottarone quan, per causes que encara s'investiguen, el cable que el sostenia s’ha desprès a 300 metres de l’estació d’arribada, en la part més alta del recorregut, i l'aparell ha caigut al buit i s'ha estimbat contra un bosc. Les autoritats han confirmat que no han funcionat els mecanismes de seguretat previstos.

Un mapa amb el recorregut del telefèric.

Dos infants, de 9 i 5 anys, van sobreviure a l’impacte i van ser traslladats a l’Hospital Regina Margherita, a Torí, on un d’ells ha mort hores després. La vida de l’altre infant, intervingut per nombroses fractures i traumatismes, també corre perill, tal com apunten els metges del centre. Entre les 14 víctimes mortals hi ha alguns estrangers. Les operacions d'identificació dels cadàvers estan encara en curs. Els responsables del telefèric, l'empresa Leitner de Vipiteno, asseguren que l'aparell estava en perfectes condicions i, de fet, recorden que entre el 2014 i el 2016 la planta va estar clausurada i la companyia havia renovat els mecanismes, amb un cost total de quatre milions d'euros. El telefèric s'havia tornat a posar en funcionament el passat 24 d'abril, després d'estar tancat degut a les restriccions de la pandèmia. És precisament degut a les mesures contra el covid-19 que, actualment, només es permetia l'entrada al telefèric a un màxim de 15 persones, quan abans de la pandèmia hi podien entrar fins a 40. El telefèric fa un viatge d’uns vint minuts des del llac fins a Mottarone i hi ha trajecte un cada 20 minuts.

"El tràgic accident del telefèric de Stresa-Mottarone provoca un profund dolor per a les víctimes i una gran aprensió per als que lluiten per la seva vida en aquestes hores", ha dit el president italià, Sergio Mattarella, que ha expressat a les famílies afectades "el dol de tot Itàlia" i ha fet una "crida al compliment rigorós de totes les normes de seguretat per a totes les condicions relatives al transport de persones". També el primer ministre d'Itàlia, Mario Draghi, ha manifestat el seu "profund dolor" per la tragèdia i ha enviat el seu condol a les famílies. També ha enviat "una salutació especial per als nens greument ferits".

stats