Internacional 11/10/2021

Nova etapa al govern austríac sense Kurz

El fins ara ministre d'Exteriors Alexander Schallenberg assumeix la cancelleria per salvar la coalició amb els Verds

ARA
1 min
Alexander Schallenberg, el nou canceller d'Àustria

El fins ara ministre d'Exteriors austríac, Alexander Schallenberg, ha assumit aquest dilluns el càrrec de canceller en substitució de Sebastian Kurz, que va dimitir dissabte enmig d'acusacions de corrupció. Un cop investit, el nou cap de govern austríac ha assegurat que seguirà treballant "molt estretament" amb Kurz, que mantindrà el lideratge del Partit Popular Austríac (ÖPV) i es convertirà en el cap del grup parlamentari.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Kurz, de 35 anys, ha decidit apartar-se per salvar la coalició de govern amb els Verds, que havien començat a buscar "alternatives" amb els partits de l'oposició, que tenien intenció de presentar una moció de censura aquesta mateixa setmana. La crisi va esclatar després que la Fiscalia del país centreeuropeu obrís una investigació per una suposada malversació de fons. Acusen Kurz d'haver utilitzat fons públics per pagar la publicació d'enquestes i articles favorables a ell i al seu partit entre el 2016 i el 2018, quan era ministre d'Exteriors. El fins ara canceller ha insistit que les acusacions són falses, però finalment ha cedit a les demandes dels ecologistes, que exigien substituir el cap de govern.

El líder dels Verds i actual vicecanceller, Werner Kogler, va considerar ja dissabte que la dimissió de Kurz "és el pas correcte per a la futura feina de govern". Tot i així, els partits opositors han assegurat que seguirà controlant la política austríaca com a "canceller a l'ombra".

stats