Internacional 18/11/2011

La policia deté més de 200 'indignats' a Nova York

Els manifestants que formen part d'Ocupa Wall Street han sortit al carrer en una nova jornada de protestes contra el sistema financer. Dos mesos després que sorgís el moviment als Estats Units, les protestes arriben al Pont de Brookylin

Efe
2 min
La policia deté un 'indignat' a Nova York, aquest dijous / EFE

Nova YorkMés de 200 'indignats' del moviment Ocupa Wall Street de Nova York han sigut detinguts en una nova marxa de protesta que tenia com a objectiu “ocupar” el districte financer de Manhattan, aquest dijous, segons un portaveu del moviment. A primera hora del dia hi ha hagut enfrontaments entre els manifestants i la policia, ja que els 'indignats' volien interrompre l'inici de les operacions de la Borsa de Nova York i els agents ho han impedit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La policia ha reforçat els torns amb mil agents, mentre que les autoritats de la ciutat han fet una crida als novaiorquesos perquè tinguin paciència, ja que durant el dia podria haver-hi retard a la xarxa de transport públic.

Després de l'acció, alguns dels manifestants s'han apropat al parc Zuccotti –desallotjat per ordre de l'alcalde de la ciutat, Michael Bloomberg– amb pancartes on es podien llegir lemes com “Deteniu un de nosaltres i dos més apareixeran” o “Les idees no es poden detenir”.

L'alcalde ha afirmat que "la gent té por, no saben què fer, i que per això canten 'No sabem què volem, però ho volem ara'". Bloomberg reconeix que el missatge que envien els manifestants és que el sistema "no funciona" i que no estan pas disposats a seguir esperant les "promeses buides dels polítics".

“Avui és un dia de celebració, un recordatori de com de fort és aquest moviment”, ha explicat a Efe una portaveu d'Ocupa Wall Street, Senia Barragan. Aquest dijous es compleixen dos mesos del seu sorgiment, dos dies després que Bloomberg hagi ordenat el desallotjament del campament situat a la plaça Zuccotti.

Un altre portaveu dels 'indignats' de Nova York assegura que el moviment "ja és imparable" perquè té molta presència a Internet i la gent està "fent notar la seva veu". Algunes de les pancartes que s'han pogut veure aquest dijous diu: "Detén un de nosaltres, i dos més apareixeran", o "Les idees no poden ser arrestades".

Les jornades de protestes no tan sols han tingut lloc a Nova York. A Los Ángeles s'han detingut 23 'indignats', i milers de persones traslladen les manifestacions al pont de Brookylin, on ja hi ha hagut una cinquantena de detencions més.

stats