Internacional 03/03/2015

Obama confia en obrir ambaixada a Cuba a l'abril

El president nord-americà adverteix que el restabliment total de les relacions no serà immediat

Reuters
1 min

WashingtonEl president dels Estats Units, Barack Obama, s'ha mostrat confiat que els Estats Units obrin la seva ambaixada a Cuba abans del 10 d'abril, quan s'inaugura la Cimera de les Amèriques. Allà, el mandatari nord-americà coincidirà amb el seu homòleg cubà, Raúl Castro, que assistirà per primer cop en aquest tipus de trobadesEn .

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"La meva esperança és que puguem obrir una ambaixada i que part de la feina s'hagi desenvolupat" abans de la Cimera de les Amèriques a la Ciutat de Panamà el 10 i 11 d'abril, ha explicat el president nord-americà en una entrevista que ha concedit a l'agència de notícies Reuters.

Obama ha assegurat, però, que és conscient que no serà fàcil ni ràpid normalitzar unes relacions trencades des de fa mig segle."Cal tenir en ment que la nostra expectativa mai va ser aconseguir relacions normals plenes immediatament. Encara queda molta feina per fer", ha concedit, alhora que ha afirmat que cal "tractar alguna cosa nova que animi al govern cubà a comprometre's amb una economia moderna, que crearà més espai per a la llibertat del poble cubà".

Tots dos països van anunciar el passat 17 de desembre la voluntat de restablir relacions diplomàtiques i acabar amb el bloqueig nord-americà a l'illa.

stats