Internacional 21/09/2011

Obama es reunirà amb Mahmud Abbas i Benjamin Netanyahu

Per evitar la crisi sobre el reconeixement palestí a les Nacions Unides, Obama intentarà convèncer els dos líder que reemprenguin les negociacions

Efe
1 min

Nacions UnidesLa roda de contactes d'Obama té per objectiu no evidenciar les seves posicions en el marc del Consell de Seguretat de l'ONU. El líder palestí, Mahmud Abbas, vol aconseguir el reconeixement de l'estat palestí en el Consell de Seguretat de les Nacions Unides; una mesura de pressió que no agrada a Obama i que intentarà evitar.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El president dels EUA vol persuadir Abbas perquè intenti aconseguir aquest repte polític a través d'altres mesures i ja ha advertit que perquè la proposta palestina doni fruits hauria de tenir els vots afirmatius dels cinc membres permanents de l'ONU (EUA, Xina, Rússia, França i Regne Unit), cosa que no passarà perquè els Estats Units estan disposats a exercir el seu dret a vet.

Obama, en la reunió amb el president israelià, que estava prevista amb anterioritat, explorarà "noves vies perquè els dos països tornin a la taula de negociacions". Per la via del recurs davant del Consell de Seguretat de l'ONU, Washington opina que no es podrà aconseguir que els dos estats veïns acabin vivint en pau.

stats