COSTA D'IVORI
Internacional 13/04/2011

Ouattara diu que Gbagbo s'enfrontarà a la justícia “nacional i internacional”

El president electe, que prendrà possessió del càrrec en els propers dies, confirma que l'excap d'estat ha estat traslladat a un poble del nord del país i que està sota vigilància

Agències
1 min
Els soldats d'Ouattara en el moment de la detenció de Gbagbo

Abidjan p { margin-bottom: 0.21cm; } El president electe de Costa d'Ivori, Alassane Ouattara, ha assegurat que Laurent Gbagbo s'enfrontarà a la justícia “a nivell nacional i internacional”. El nou mandatari ivorià ha indicat que l'expresident ha estat traslladat a un poble del nord el país i que està sota vigilància. “Els seus drets com a excap d'estat seran respectats”, ha dit Ouattara, que es traslladarà al palau presidencial en els propers dies, quan també es farà la cermònia de jurament del càrrec.

Gbagbo ha estat traslladat fora de la ciutat d'Abidjan per a la seva seguretat, després de la detenció per part de les forces d'Ouattara. Avui han aparegut noves imatges del moment de la detenció a la residència de l'expresident ivorià. En el vídeo es poden veure diversos soldats lleials al president electe armats i com entren a la casa de Gbagbo, a qui li posen una armilla antibales i un casc i com el porten fins a un cotxe.

stats