Internacional 11/10/2013

Desenes de morts en un nou naufragi a prop de Lampedusa

Una pastera amb unes 250 persones ha naufragat quan els ocupants feien senyals a un avió de l'exèrcit de Malta. 221 persones, entre elles deu nens, han sigut rescatades

Efe
2 min
Un moment del rescat

RomaUna nova tragèdia ha sacsejat les aigües pròximes a l'illa italiana de Lampedusa. Almenys 34 persones, deu d'elles nens, han perdut la vida en enfonsar-se aquest divendres una embarcació en què viatjaven més de 200 immigrants clandestins. La tragèdia s'ha produït vuit dies després que el passat dia 3 almenys 339 persones morissin víctimes d'un naufragi davant les costes d'aquesta illa, i només un dia després que conclogués el dispositiu de rescat dels cadàvers.

Segons apunta la Guàrdia Costanera, 221 persones han estat rescatades de les aigües del canal de Sicília i transportats a dues unitats de la Marina Militar, els vaixells 'Lybra' i 'Espero', que s'han traslladat al lloc de la tragèdia, i per mitjans d'emergència de Malta.

El naufragi ha tingut lloc en aigües de competència maltesa pel que fa als serveis d'emergència, de forma que dos helicòpters de la Marina procedents de La Valetta, capital de Malta, han llançat salvavides als supervivents. L'illa de Malta ha rescatat 150 immigrants, la procedència dels quals encara es desconeix, mentre que Itàlia ha recollit 56 persones.

Una nota oficial de la marina maltesa assegura que el naufragi s'ha produït cap a les 17.10 h, quan un avió de Malta que vigilava el canal de Sicília ha estat vist pels immigrants. Aquests, en intentar fer senyals per ser localitzats, han començat a moure's i han provocat que bolquès l'embarcació en què viatjaven.

Després de veure amb els seus ulls el drama del naufragi de l'anterior pesquer, el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, va afirmar fa dos dies que "la Unió Europea no pot mirar cap a una altra banda". Itàlia havia demanat que la tragèdia de Lampedusa servís a la Unió Europea per "obrir els ulls" i afrontar amb solidaritat el fenomen de la immigració .

stats