Internacional 23/11/2017

El Pentàgon investiga tres militars per "contactes inadequats" amb dones durant la visita de Trump al Vietnam

Els soldats han sigut cessats de les seves funcions i podrien enfrontar-se a un judici militar

Ara
2 min
El president dels EUA, Donald Trump junt el president de Vietnam, Tran Dai Quang, a la seva arribada al palau presidencial a Hanoi

BarcelonaEl departament de Defensa dels Estats Units ha obert una investigació contra tres militars per haver mantingut "contactes inadequats" amb diverses dones durant la visita del president Donald Trump al Vietnam, segons informa el diari 'The Washington Post'.

Aquests militars formaven part de de l'Agència de Comunicació de la Casa Blanca, una unitat especialitzada a garantir "comunicacions segures" per al president nord-americà.

Segons relata 'The Washington Post', els tres soldats es van saltar el toc de queda un dels dies que van ser al Vietnam i ho van fer sense avisar els seus superiors.

Per això, i davant la por d'una possible fuga d'informació que perjudiqui l'entorn del president, la Casa Blanca ha decidit suspendre els tres militars mentre el Pentàgon investiga l'afer.

El portaveu del departament de Defensa dels EUA, Mark Wright, va confirmar a principi d'aquesta setmana que el Pentàgon "està examinant el comportament del personal de l'Agència de Comunicació de la Casa Blanca durant la seva visita al Vietnam".

Si la recerca demostra que els tres militars són culpables de les acusacions que pesen sobre ells, hauran d'enfrontar-se a un judici militar, a més de perdre el seu nivell d'autorització de seguretat.

No és la primera sortida nocturna protagonitzada per militars

L'episodi al Vietnam no és un fet aïllat. Fa uns dies quatre militars, del mateix equip de la Casa Blanca, van haver de fer front a acusacions sobre el seu comportament durant la visita del president a Panamà, a l'agost.

Els quatre homes, dos de l'exèrcit i dos de les forces aèries, van ser acusats de quedar amb dones fora d'hores de treball en aquest país centreamericà. Tot i que no es coneixen els resultats complets de la investigació, la Casa Blanca els ha rellevat de les seves funcions, segons ha informat la cadena NBC.

Durant l'última presidència de Barack Obama també va haver-hi casos similars. Un total de tretze agents del servei secret van ser acusats, l'any 2012, de quedar amb prostitutes a les seves habitacions durant una visita oficial a Cartagena, a Colòmbia. Deu van perdre la feina després de les investigacions pertinents.

Màxima preocupació

Aquests escàndols preocupen molt a l'entorn del president dels Estats Units. De fet, el director del servei secret durant la visita d'Obama a Cartagena, Mark Sullivan, va comparèixer al Congrés per explicar aquest episodi i va assegurar que era una humiliació per als Estats Units.

I és que l'Agència de Comunicacions de la Casa Blanca té com a objectiu principal assegurar la confidencialitat i seguretat de les comunicacions que té el president durant les seves gires per tot el món.

Aquesta agència funciona com una oficina militar i compta amb més de 1.200 empleats repartits per diferents zones del planeta. A més de donar suport al president també treballen per al vicepresident, el servei secret i altres estaments oficials.

stats