Internacional 24/07/2014

La pilot i un altre dels sis tripulants de l'avió estavellat són mallorquins

A l'aparell, que viatjava amb destinació a Alger, hi viatjaven 120 persones, i entre la tripulació també consten tres madrilenys i un basc

Ara
2 min

BarcelonaEls sis tripulants de l'avió MD83 de l'aerolínia espanyola Swiftair que s'ha estavellat tenien passaport espanyol i dos vivien a Mallorca, segons ha pogut confirmar la delegada del govern espanyol a les Illes Balears, Teresa Palmer, a través del ministeri d'Afers Exteriors. De fet, la pilot de l'avió és Isabel Gost, de sa Pobla. L'alcalde d'aquest poble mallorquí és amb la família i espera més notícies. Segons el web de RTVE, també hi volaven tres madrilenys i un basc.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A bord de l'aparell, que cobria la ruta contractat per Air Algerie, a més dels sis tripulants, hi anaven 112 passatgers (55 homes, 43 dones i 12 nens) que van enlairar-se de l'aeroport d'Ouagadougou, la capital de Burkina Faso, ahir a la nit amb destinació a Alger, on havien d'arribar a les 7.50 h.

El govern francès ha anunciat que "un gran nombre de passatgers" de l'avió eren de nacionalitat francesa i hi ha mitjans que els xifren en més de 80.

Mal temps a la zona

Els radars han perdut el rastre de l'avió tan sols 50 minuts després que s'enlairés. 'La chaîne météo', web especialitzada en meteorologia, ha subratllat que en aquell moment hi havia "violentes tempestes" i fortes ràfegues de vent.

L'avió hauria demanat un canvi de ruta, segons el govern de Burkina Faso, precisament per evitar aquest temporal.

Swiftair, amb seu a Madrid, és una aerolínia dedicada al transport de passatgers i càrrega amb un negoci destinat a turoperadors i clients corporatius.

L'aerolínia ha habilitat una línia telefònica per informar les famílies. És el telèfon gratuït 900 264 270.

stats