Internacional 16/09/2015

Poc ressò de la visita de Felip VI a Obama a la premsa nord-americana

Alguns mitjans destaquen la defensa d'una Espanya unida i altres la necessitat de cooperació en la crisi migratòria i la lluita contra l'Estat Islàmic

Ara
2 min
La notícia al portal de USA Today

BarcelonaPocs mitjans nord-americans s'han fet ressò de la visita del rei Felip VI a la Casa Blanca. Alguns destaquen més la crisi migratòria o la cooperació en matèria antiterrorista que la declaració de suport del president nord-americà, Barack Obama, a la independència de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

USA Today: "Reunit amb el rei, Obama dóna suport a una Espanya 'forta i unida'

"Obama va tenir un missatge per als electors a la regió espanyola de Catalunya, que votarà aquest mes en unes eleccions considerades un referèndum per la independència d'Espanya: 'Com una qüestió de política exterior, estem fortament compromesos a mantenir una relació amb una Espanya forta i unificada', va dir Obama". La notícia inclou una fotogaleria de la reina d'Espanya.

UPI. com: "Obama parla de terrorisme i la crisi migratòria amb el rei d'Espanya"

"El president Barack Obama ha acollit Felip VI, rei d'Espanya, a la Casa Blanca, per discutir un ampli ventall de temes, i sobretot la importància de la cooperació internacional. S'han centrat en la lluita contra l'Estat Islàmic i la creixent crisi migratòria a Europa. Obama també ha destacat la importància de la cooperació, particularment quan el territori espanyol de Catalunya celebrarà eleccions aquest mes".

Agència France-Presse: "Obama dóna suport a una Espanya 'unificada' davant la forta demanda d'autodeterminació de Catalunya"

The Huffington Post: "Obama: la crisi de refugiats s'ha agreujat i exigeix cooperació"

"Obama ha dit que la crisi migratòria s'ha agreujat i que requereix cooperació entre els països Europeus i els Estats Units. 'Hem discutit com continuar enfortint aquesta cooperació i el fet que per als Estats Units és important assumir la nostra part de refugiats sirians en el marc de l'esforç humanitari global". En referència a Catalunya, esmenta només la frase textual d'Obama.

stats