Internacional 27/09/2013

La policia francesa desmantella un campament de gitanos al nord del país

El desallotjament arriba després de les polèmiques declaracions del ministre de l'Interior, Manuel Valls, partidari d'expulsar aquest col·lectiu i tornar-los al seu lloc d'origen

Efe
1 min
Les esquerdes del model assimilacionista francès

ParísLa policia francesa ha desmantellat aquest divendres un campament de gitanos a Roubaix, al nord del país. Els fets es produeixen dos dies després que el ministre de l'Interior francès, Manuel Valls, digués que s'haurien d'expulsar els gitanos del país i tornar-los a Romania o Bulgària, el lloc d'on procedeixen.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les autoritats han desallotjat el campament després d'una resolució judicial que el considera "il·lícit" i per "les condicions d'insalubritat" que hi havia.

El poblat estava format per una desena de caravanes situades en un terreny propietat de la comunitat de Lilla, de la qual forma part Roubaix.

L'alcalde de Roubaix, Pierre Dubois, ha dit en un comunicat que la localitat acull des del 2009 una trentena de gitanos en una "ciutat d'inserció", però ha dit que el municipi no disposa de mitjans per acollir més membres d'aquest col·lectiu "de gran pobresa".

La delegació del govern francès ha dit que s'han proposat habitatges alternatius a les famílies del campament mentre s'organitza el retorn als seus països d'origen.

El 18 de setembre es va evacuar el campament de gitanos més gran que hi havia a Lilla.

stats