Internacional 28/07/2017

La policia anglesa podria presentar càrrecs per homicidi per l'incendi de la torre Grenfell

Els veïns afectats per l'incendi, en el qual van morir 79 persones, han rebut una carta de la policia en què se'ls informa d'aquesta possibilitat

Efe
1 min
Una panoràmica de la torre de Grenfell, vista des d'un barri veí

LondresEls agents que investiguen l'incendi del mes de juny en una torre residencial de Londres en què van morir 79 persones han trobat "indicis raonables" per poder presentar càrrecs per possibles "homicidis corporatius", segons va revelar dijous a la tarda ScotlandYard.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un portaveu de la Policia Metropolitana de Londres ha indicat aquest divendres que s'hainformatKensingtonedifici, així com l'organització gestora delshabitatges

El fet ha transcendit als mitjans a través del contingut d'una carta de la policia dirigida als residents de la torreGrenfell. Segons han informat els mitjans locals, en aquesta carta es remarca que els agents "han recaptat una gran quantitat de material i han recollit un gran nombre de declaracions de testimonis" en relació amb l'esdeveniment.

"Després d'una valoració inicial d'aquesta informació, el responsable de la investigació ha notificat avui a l'Ajuntament deKensingtonChalsea i a l'Organització de Gestiód'Arrendaments2007", diu la carta.

L'incendi, d'enormes dimensions, es va declarar en una torre de l'oest de Londres de 24 plantes, en la qual vivien entre 400 i 600 persones, a causa d'un frigorífic defectuós, segons la policia. El foc es va estendre ràpidament, fet que va dificultar l'evacuació de l'edifici i va provocar que molta gent quedésatrapada als seus apartaments.

Els experts van assenyalar després que les flames es van estendre amb facilitata causa del fet quel'estatGrenfell, són oficials de protecció.

En un comunicat, la policia va indicar dijous que la investigació per establir quina era la causa del foc i el motiu de la seva propagació va començar el 14 de juny i que des de llavors s'ha establert que es tracta d'una "investigació criminal, tenint en comptel'àmplia

"Es tracta d'una investigació complexa i de llarg abast que per la seva pròpia naturalesa un temps

stats