Fragmentació, abisme polític, paràlisi: així veu la premsa internacional la repetició electoral a Espanya

Les grans capçaleres apunten els grans reptes: la fi del bipartidisme, Catalunya i l'economia

La crisi política en què està immersa Espanya no passa desapercebuda a la premsa internacional. Quatre eleccions generals en quatre anys dibuixen un panorama inèdit. Les grans capçaleres assenyalen els problemes de fons: la fragmentació política i el final del bipartidisme, el conflicte català a les portes de la sentència del Procés i l'economia. Recollim alguns exemples de les cròniques publicades aquest dimarts.

'The New York Times': Espanya s'encamina a les quartes eleccions en quatre anys

"Seran les quartes eleccions en quatre anys, cosa que subratlla com s'ha fragmentat i polaritzat la política espanyola"

'Le Monde': Espanya s'encamina cap a unes noves eleccions legislatives

"Seran les quartes [eleccions] en quatre anys, un senyal de la greu crisi institucional que paralitza el país des de la irrupció de nous partits en l'escenari polític fa cinc anys (l'esquerra radical de Podem, la formació liberal Ciutadans i després Vox i l'extrema dreta). Això amb el rerefons dels escàndols de corrupció de la digestió de la crisi econòmica i del creixement de l'independentisme a Catalunya"

'Financial Times': Espanya s'aboca a unes noves eleccions després que Sánchez no aconsegueixi el suport dels seus rivals

"Fonts pròxims als socialistes suggereixen que el partit podria atreure vot de Podem a l'esquerra i de Ciutadans a la dreta. Però el partit també haurà de contenir el risc de l'abstenció entre el seu electorat"

'Clarín': Espanya torna a les urnes el 10 de novembre, les quartes eleccions en menys de quatre anys

"Amb aquest nou fracàs, Espanya s'aboca a un abisme polític rècord: celebrarà les quartes eleccions generals en menys de quatre anys"