Internacional 11/12/2016

Paolo Gentiloni accepta l'encàrrec de formar un nou govern a Itàlia

El president italià, Sergio Mattarella, ha fet la petició formal al ministre d'Afers Exteriors en el gabinet de Matteo Renzi

Efe
1 min
Paolo Gentiloni davant de la premsa després de rebre l'encàrrec del president.

RomaEl president de la República italiana, Sergio Mattarella, ha encarregat aquest diumenge la formació d'un nou govern al ministre d'Exteriors, Paolo Gentiloni, que ha acceptat la petició.

Gentiloni, que formava part de l'executiu de Matteo Renzi, s'ha compromès a aprovar, al més aviat possible, una nova llei electoral que permeti celebrar unes noves eleccions a Itàlia.

L'elegit pel president per formar govern ha assegurat que es mourà "en el mateix marc" de l'executiu de Renzi. "Sóc conscient de la necessitat urgent de donar a Itàlia un govern legítim, amb tots els poders", ha assegurat Gentiloni a la premsa.

La crisi de govern a Roma va esclatar diumenge passat quan el fins ara primer ministre, Matteo Renzi, va dimitir després de perdre el referèndum sobre la reforma constitucional que ell mateix havia impulsat.

Paolo Gentiloni, romanès de 63 anys, és un home molt pròxim a Matteo Renzi i un dels grans ideòlegs del Partit Democràtic (PD). Va ser ministre de les Comunicacions entre el 2006 i el 2008 a l'executiu de Romano Prodi, i Renzi el va tornar a nomenar ministre, aquest cop d'Afers Estrangers, el 2014 en substitució de Federica Mogherini quan aquesta va el salt a la UE.

stats