Grècia
Internacional 21/06/2012

El principal banquer de Grècia serà el nou ministre d'Economia

Vassilis Ràpanos era l'assessor d'aquest ministeri quan el país va camuflar amb l'ajuda de Goldman Sachs el deute del país per poder entrar a l'eurozona

Agències
1 min
El nou ministre de finances grec, Vasilis Rapanos / AFP

AtenesEl nou ministre grec d'Economia serà Vassilis Ràpanos, el principal banquer del país. Fins ara havia sigut cap de la patronal bancària greca i president del Banc Nacional de Grècia, la principal entitat comercial privada del país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Economista de formació, compta amb una àmplia experiència en l'assessorament d'institucions públiques i empreses, i haurà d'ocupar-se d'una cartera crucial en el nou govern tripartit liderat pel conservador Andonis Samaràs.

Ràpanos ha tingut responsabilitats com a conseller en les delegacions gregues a la Unió Europea i l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics.

Proper al que va ser primer ministre socialdemòcrata, Kostas Simitis, Ràpanos va ser l'assessor del ministeri d'Economia durant un període ara polèmic, després de descobrir-se que, amb l'ajuda de Goldman Sachs, una gran quantitat del deute es va amagar mitjançant estratègies comptables amb la finalitat de complir les condicions que permetessin al país entrar a l'eurozona.

stats