Internacional 18/07/2014

Els rebels pro-russos, disposats a oferir una treva amb Ucraïna per facilitar la investigació sobre l'avió abatut

Asseguren que garantiran als investigadors un accés segur a la zona de l'accident

Agències
1 min
Restes de l'avió de Malaysia Airlines abatut a Ucraïna / REUTERS

KíevEls rebels pro-russos de l'autoproclamada "república popular de Donetsk" estan disposats a acceptar una treva amb les forces de Kíev perquè s'investigui l'accident de l'avió malaisi suposadament abatut per un míssil. Així ho ha assenyalat aquest divendres, segons mitjans russos, el vice primer ministre de la formació rebel, Andrei Purguín, que ha assenyalat que avui hi haurà més consultes de l'anomenat Grup de Contacte, integrat per representants de Rússia, Ucraïna i l'OSCE, perquè es declari aquest alto el foc.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Estem negociant sobre una treva humanitària de 2-4 dies per investigar les causes de l'accident del Boeing 777 a Donetsk", ha assenyalat.

Purguín ha avançat que els insurgents estan disposats a garantir el lliure accés dels experts al lloc de la caiguda de l'avió. "Fins i tot estem preparats per deixar passar [a la zona] els investigadors ucraïnesos", ha afegit.

El líder pro-rus ha explicat que l'avió es va desintegrar a l'aire i que "els fragments del Boeing i els cossos estan disseminats per una àrea de 12 quilòmetres".

Purguín també ha negat que els pro-russos s'hagin apoderat de sistemes de defensa antiaèria 'Buk', capaços d'enderrocar avions, una informació que ha aparegut en alguns mitjans ucraïnesos.

stats