Internacional 02/05/2019

Quarantena per xarampió en un creuer ple de turistes

Les autoritats prohibeixen atracar al vaixell per por de l'expansió de la malaltia

Ara
1 min
El vaixell Freewinds, en una imatge de la pàgina oficial de la Cienciologia

BarcelonaEl paradís convertit en un petit infern. Les autoritats de l'illa caribenya de Saint Lucia han imposat la quarantena en un creuer ple de turistes, als quals se'ls impedeix baixar a port, ja que un dels passatgers va ser diagnosticat de xarampió. Segons la Guàrdia Costanera del país, al vaixell viatgen unes 300 persones i està operat per l'església de la Cienciologia, coneguda pels famosos de Hollywood que en són membres.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La ministra de Salut de Saint Lucia, Merlene Frederick-James, ha assenyalat que es va decidir prohibir que els passatgers baixessin del vaixell d'acord amb les directrius de l'Organització Panamericana de la Salut per evitar riscos als illencs. L'emergència coincideix amb el brot més fort en els últims 25 anys que hi ha als Estats Units per l'auge del moviment dels antivacunes, amb més de 700 persones diagnosticades a la setmana.

La gran majoria dels casos nord-americans s'han produït en nens que no han rebut les vacunes de tres vies contra el xarampió, les parotiditis i la rubèola (MMR), que confereixen immunitat a la malaltia, segons les autoritats.

El xarampió es propaga mitjançant un contacte casual amb el virus, que pot quedar contagiós en l'aire d'un espai tancat durant un màxim de dues hores després que algú porti la malaltia.

stats