Internacional 03/05/2013

La dreta euròfoba britànica consolida el seu ascens en les eleccions parcials a Anglaterra i Gal·les

La formació UKIP sacseja el partit conservador del primer ministre David Cameron i el sobrepassa en alguns municipis, segons els primers resultats

Agències
1 min

LondresLa dreta populista, euròfoba i xenòfoba consolida el seu ascens imparable al Regne Unit. Tot i que els resultats de les eleccions municipals de dijous a Anglaterra i Gal·les encara són molt parcials, posen de manifest que la coalició de conservadors i liberals que governa al país s'hauria enfonsat a les urnes degut a l'auge de la formació nacionalista UKIP.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons els primers resultats, l'UKIP avança en els 2.300 llocs de regidors disputats mentre que els conservadors del primer ministre britànic, David Cameron, han perdut diversos regidors i el control de 2 municipis.

L'UKIP ha quedat inclús en segona posició en l'elecció parcial celebrada a la circumscripció de South Shields, al nord-est d'Anglaterra, que va ser convocada després de la recent dimissió del diputat laborista David Miliband, mentre que el 'tories' van quedat en tercer lloc i els liberaldemòcrates –també a la coalició de govern– en setè lloc.

stats