GUERRA A SÍRIA
Internacional 26/08/2013

Londres diu que no fa falta consens de l'ONU per intervenir a Síria

París assegura que la resposta a l'atac a Damasc arribarà aquesta setmana

Efe
2 min
El ministre d'Exteriors britànic, William Hague. EFE

Londres / ParísLondres no ha descartat aquest dilluns la possibilitat de reaccionar a la crisi a Síria sense comptar amb el suport unànime de l'ONU, però ha precisat que qualsevol resposta adoptada es faria d'acord amb "la legislació internacional". El ministre d'Exteriors britànic, William Hague, ha assegurat que estudien quines són les seves "opcions" després de la massacre un cop s'hagi estancat la via diplomàtica.

"El Regne Unit, els Estats Units i molts d'altres països com França tenim clar que no podem permetre la idea que al segle XXI els armaments químics es puguin utilitzar amb impunitat", ha assenyalat el ministre a l'emissora BBC Radio 4.

Downing Street també ha comunicat que el primer ministre britànic, David Cameron, escurçarà les seves vacances a Portugal i tornarà dimarts a Londres davant l'escalada de la crisi a Síria.

L'Elisi no descarta incursions aèries

Al seu torn, el president de França, François Hollande, ha assegurat que durant aquesta setmana arribarà la resposta de la comunitat internacional al suposat atac químic als afores de Damasc. "Tot es decidirà aquesta setmana. Hi ha diverses opcions sobre la taula, que van d'endurir les sancions internacionals a incursions aèries, passant per armar els rebels", ha indicat Hollande al diari 'Le Parisien'.

El cap d'estat ha advertit que tot i que encara és massa aviat per pronunciar-se "de forma categòrica" sobre què és el que passarà, es deixarà "poc temps" al procés diplomàtic per no fer esperar "massa".

"No es pot continuar sense actuar en l'ús d'armes químiques", ha assenyalat el president francès, que aquest cap de setmana va parlar per telèfon amb el president nord-americà, Barack Obama; amb el primer ministre britànic, David Cameron, i amb la cancellera alemanya, Angela Merkel.

stats