Internacional 06/04/2013

Rescaten un nadó en l'ensorrament d'un edifici a l'Índia que ha provocat 71 morts

La nena, de 10 mesos, ha passat gairebé 30 hores entre les runes de l'edifici que es va esfondrar dijous i que, segons mitjans locals, s'havia construït sense permisos i amb material de poca qualitat

Efe
2 min

Nova DelhiUna nadó de 10 mesos va ser rescatada amb vida després d'estar 29 hores atrapada sota la runa d'un edifici que es va ensorrar a la localitat índia de Thane, a l'oest de Bombai, i que va causar 71 morts, 25 d'ells nens, han informat aquest dissabte els mitjans locals.

La nena, que va ser trobada divendres a la nit, va ser traslladada a un hospital pròxim on es troba descansant, segons el canal local de televisió NDTV. Es creu que els seus pares continuen sota la runa de l'immoble que es va enfonsar el dijous i que va causar, a més, 62 ferits.

Una dona va ser rescatada també amb vida després de passar 36 hores sota la runa de l'edifici de set plantes i que va ser construït sense els permisos necessaris i amb materials de poca qualitat, segons el mateix mitjà local.

Un 70% de la runa ha estat remoguda i s'espera que durant la jornada es trobin més supervivents a mesura que avancin les tasques de rescat, va dir un membre de la Força Nacional de Rescat, Alok Avasthi, al canal NDTV.

El Govern de Maharashtra, estat en què es troba la localitat de Thane, ha posat en marxa una investigació per aclarir com es va construir l'edifici il·legal en sis setmanes sense que cap autoritat ho advertís.

El comissionat adjunt municipal i un responsable de comissària de policia de la zona han estat suspesos dels seus càrrecs.

Les construccions il·legals amb materials de dubtosa qualitat són relativament comuns en l'Índia. "El 90% dels edificis de Mumbra-zona de Thane-són il·legals", va manifestar a la NDTV el comissionat municipal, R. A. Rajeev, de la localitat on va succeir l'accident.

Les autoritats van anunciar compensacions de 200.000 rupies (2.800 euros) per als familiars dels morts en l'accident i 50.000 rupies (700 euros) per als ferits.

D'acord amb els mitjans locals, els dos propietaris de l'immoble, Jamil Qureshi i Salim Shaij, han desaparegut i la policia local ha interposat contra ells una ordre de recerca i captura per homicidi.

NDTV també va informar que l'edifici acollia un centre d'estudis per a nens, però que per l'hora de l'esfondrament (sis de la tarda hora local) no hi havia cap estudiant a l'immoble.

stats