Internacional 11/04/2013

Putin, considerat sospitós a Finlàndia

El president rus és inclòs "per error" en la llista de sospitosos de la policia finlandesa que diu que investiga el fet

Efe
1 min

MoscouEl president rus, Vladímir Putin, figurava en una llista secreta de sospitosos que utilitza habitualment la policia finlandesa, encara que, segons ha assegurat un portaveu policial, es tracta d'un "error" que ja ha estat esmenat i que està sent investigat. El canal de televisió finlandès MTV3 ha publicat aquest dijous a la seva web, citant fonts anònimes, que la policia del país havia inclòs recentment el nom de Putin en la seva "llista negra" per la seva presumpta vinculació amb la banda de motoristes russos Night Wolves, considerada una organització criminal.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquesta llista, a la qual només té accés un reduït nombre de policies altament especialitzats, inclou dades de les persones sospitoses d'haver comès o estar preparant algun delicte penat amb almenys sis mesos de presó. Poc després de fer-se pública la notícia, la policia finlandesa ha emès un breu comunicat en què admet la veracitat de la informació, tot i apuntar que les dades de Putin es van incloure en la base de dades "de manera errònia".

Segons aquest comunicat, el nom del president rus ja ha estat esborrat de la base de dades, i la policia investiga com es va poder produir un error que podria provocar un conflicte diplomàtic entre els països veïns. "Aquest tipus d'incidents són molt excepcionals i no són acceptables sota cap circumstància. L'administració de la policia finlandesa presta especial atenció a la utilització adequada de dades personals", ha assenyalat el comissionat nacional de la Policia, Mikko Paatero, que ha demanat públicament disculpes per l'incident.

stats