Internacional 09/06/2016

Obama dóna suport a la candidatura de Hillary Clinton

El president dels EUA avala la seva ex secretària d'Estat després de reunir-se amb Sanders a la Casa Blanca

Efe
2 min

WashingtonEl president dels EUA, Barack Obama, ha donat suport formalment aquest dijous a la candidatura de Hillary Clinton. "No crec que hi hagi hagut mai ningú tan qualificat per ocupar aquest lloc", ha dit Obama en un vídeo difós per la campanya de la seva ex secretària d'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Obama ha dit que està "amb ella" i que no veu el moment de posar-se al seu costat i fer "campanya amb ella", en un missatge fet públic poc després de reunir-se amb l'altre aspirant demòcrata a la Casa Blanca, Bernie Sanders.

Obama s'ha mostrat molt efusiu amb Sanders quan l'ha rebut a la Casa Blanca. El president dels EUA va dir dimecres que esperava que les divisions a les files demòcrates comencessin a minvar ara que Clinton ja té prou suport per ser elegida candidata a la convenció.

Precisament en el vídeo on dóna suport a Clinton, Obama agraeix a Sanders la seva aportació durant les primàries i diu que el partit no surt "més dividit" d'aquesta campanya d'elecció d'un candidat. "Ja ho van dir fa vuit anys", recorda el president dels EUA.

Després de la trobada amb Obama, Sanders ha afirmat que espera reunir-se pròximament amb la –virtual– candidata del seu partit, Hillary Clinton, per treballar junts i derrotar així el magnat i candidat republicà, Donald Trump, a les eleccions de novembre.

Segueix aquí la cursa cap a la Casa BlancaDesprés de reunir-se amb Barack Obama, el senador Sanders ha dit que manté la seva candidatura i competirà dimarts que ve a les primàries de Washington que posen fi al procés de primàries previ a la convenció del partit.

Obama i Sanders, aquest dijous a la Casa Blanca.

"Faré tot el que estigui a les meves mans per assegurar-me que Donald Trump no es converteixi en president dels Estats Units", ha proclamat Sanders davant els periodistes, sense admetre preguntes, al final de la seva trobada amb Obama.

Segons Sanders, Trump "seria clarament un desastre" com a president dels EUA. El senador ha assegurat, a més, que li sembla "increïble" que els republicans hagin triat com el seu candidat una persona que "ha fet de la intolerància i la discriminació" uns dels eixos de la seva campanya, i que "insulta mexicans, hispans, musulmans, afroamericans i dones".

Sanders també ha agraït la imparcialitat mostrada fins avui tant per Obama com pel vicepresident, Joseph Biden, durant tota la contesa electoral.

stats