Síria
Internacional 27/08/2012

Els rebels s'atribueixen l'abatiment d'un helicòpter militar a Damasc

La televisió oficial del règim no confirma la versió de l'Exèrcit Sirià Lliure, que descriu l'atac com una venjança per la massacre en què diumenge van morir 400 persones. Els bombardejos segueixen sobre la capital siriana

Agències
1 min
Captura d'un vídeo de l'helicòpter en flames / AFP

DamascUn helicòpter militar s'ha estavellat aquest dilluns al barri d'Al-Qabun, al nord de Damasc. L'Exèrcit Sirià Lliure (ESL) se n'atribueix l'abatiment i informa que l'aparell estava disparant contra els civils de la zona. La televisió estatal ha informat de la caiguda de l'helicòpter però no ha confirmat la versió dels rebels.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Diversos testimonis han dit a l'agència Reuters que l'aparell s'ha incendiat després de rebre l'impacte d'un projectil. Els residents del nord de la capital han informat a l'agència Efe que els bombardejos continuen i que tota la nit han sentit trets pels enfrontaments entre rebels i exèrcit del règim.

El portaveu de l'ESL a Damasc ha assegurat que s'ha localitzat el cos del pilot. "És una venjança per la massacre de Daraya", ha dit Omar al-Qabuni.

Unes 400 persones han mort aquest diumenge en aquest barri dels afores de Damasc en la pitjor matança de civils des que la revolta va començar fa més d'un any.

stats