Internacional 10/01/2016

Sean Penn va entrevistar 'el Chapo' durant la seva fugida

La revista Rolling Stone publica el resultat de la trobada que es va fer a la selva mexicana l'octubre passat

Efe
3 min
AS

Nova YorkLa revista musical nord-americana Rolling Stone ha difós aquest diumenge una entrevista que va fer l'actor Sean Penn a Joaquín 'El Chapo' Guzmán quan el capo del narcotràfic mexicà estava fugit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'actor i el narcotraficant van tenir una trobada personal l'octubre passat, en una zona selvàtica de Mèxic, una reunió a la qual també hi va participar l'actriu mexicana Kate del Castillo.

Encara que havien quedat per una segona entrevista formal vuit dies després, la segona trobada no es va fer mai, tot i que 'el Chapo' li va enviar a Penn un enregistrament de vídeo amb les respostes a algunes preguntes que Penn li havia enviat.

La revista titula la seva notícia "'el Chapo' speaks" [el Chapo parla] i relata el que qualifica de "la visita secreta a l'home més buscat al món".

Les gestions per a la trobada

Aquest publicació resumeix les gestions que va fer per trobar-se amb el narcotraficant, fent servir entre altres alguns contactes de l'actriu mexicana, i explica detalls sobre la vida que portava del cap del càrtel de Sinaloa.

La trobada tenia com a propòsit fer només l'entrevista per a la revista Rolling Stone, però Sean Penn es fa ressò que 'el Chapo' Guzmán havia expressat interès en que es fes una pel·lícula sobre la seva vida.

Les autoritats mexicanes asseguren que el desig que es portés al cinema la seva vida va ser una de les causes que van conduir a la captura de nou del 'Chapo', divendres, pels contactes que havia fet amb actors i productors.

De fet, la fiscalia general de Mèxic ha assegurat que l'entrevista difosa per Rolling Stone va contribuir a localitzar-lo.

La revista nord-americana acompanya la nota amb una foto en què es veuen donant-se la mà 'el Chapo' Guzmán i l'actor, feta en la trobada que es va fer en un lloc no especificat.

La trobada entre els dos es va fer la nit del 2 d'octubre passat i va seguir fins a la matinada en un campament a la selva del centre de Mèxic.

Penn havia arribat allà el 2 d'octubre a la nit, des de Los Angeles. Primer havia aterrat en una ciutat central de Mèxic que no ha estat identificada, i des d'allà va pujar a una avioneta en companyia de Kate del Castillo.

Després es van traslladar cap a un campament remot en diversos vehicles, un d'ells conduït pel fill del 'Chapo', Alfredo Guzmán, i van arribar a passar per un control militar sense problemes, segons el relat de Sean Penn.

La segona trobada, frustrada

Diversos dies després, la zona va ser objecte d'una intensa recerca per part de les autoritats mexicanes, el que, segons l'actor, va impedir una segona trobada formal i, de fet, va refredar els contactes amb els intermediaris.

Sean Penn va arribar a estar a Mèxic esperant aquest segon contacte, però mai es va dur a terme, i va tornar a Los Angeles.

En l'entrevista, feta a partir de les preguntes que li va fer arribar Sean Penn, Guzmán relata que va començar a treballar amb drogues a l'edat de 15 anys, i explica els seus inicis en el negoci.

També explica que, mentre va estar a la presó, el seu negoci va seguir el seu curs. "Res ha disminuït, i res ha augmentat", afegeix.

"Vull viure amb la meva família els dies que Déu em doni", diu el narcotraficant.

En la conversa, el capo del narcotràfic diu que subministra més heroïna, meta-amfetamines, cocaïna i marihuana "que ningú més al món".

"Tinc una flota de submarins, avions, camions i vaixells", diu Penn que li va dir el capo.

Abans de la seva última captura, Guzmán havia estat capturat dues vegades a Mèxic i en dues ocasions es va escapar de la presó. L'última el passat 11 de juliol, d'un penal de màxima seguretat.

stats