Internacional 03/06/2019

Sephora tanca les seves botigues als EUA per fer una formació sobre racisme d'un dia

El curs per als empleats arriba després que la cantant negra SZA denunciés haver patit discriminació

Reuters
2 min
La cantant SZA va denunciar en un tuit que una empleada de Sephora havia cridat a seguretat pensant que ella robava.

WashingtonLa cadena de bellesa Sephora, que forma part de LVMH, tancarà aquest dimecres les seves botigues als Estats Units, a més dels centres de distribució i les oficines corporatives, per dur a terme una formació específica en diversitat per als seus treballadors, després d'un incident racial amb SZA, una cantant afroamericana nominada als Grammy.

SZA, cantant de 'rythm'n'blues', va denunciar a l'abril que havia estat discriminada racialment en una botiga de Sephora a Calabasas, Califòrnia. "Hem estat informats d’un incident a la nostra botiga de Calabasas i, a més de contactar amb SZA directament, estem recopilant més informació sobre l’incident per decidir els pròxims passos –va dir a Reuters Emily Shapiro, portaveu de Sephora, en un correu electrònic–. Ens prenem les queixes molt seriosament, la discriminació racial no es tolera a Sephora".

SZA va dir que una empleada de Sephora que va identificar com a "Sandy" va trucar a seguretat perquè es va pensar que la cantant estava robant a la botiga. "Vam tenir una xerrada llarga. Que tinguis un bon dia, Sandy", va afegir SZA al seu missatge de Twitter.

Shapiro va dir que la decisió de tancar Sephora per fer aquesta formació no era "una resposta a cap fet", sinó que la planificació dels "tallers d’inclusió" s'havia fet fa diversos mesos i que forma part d'una campanya més àmplia anomenada 'Formem part d'una cosa bonica', que existeix des de fa un any. LVMH, propietària de Louis Vuitton, té la seva seu a París.

La cantant SZA va explicar l'incident també en una entrevista i va explicar que ella mateixa havia treballat en el passat en una botiga de Sephora. "Sou una part de la família Sephora i estem compromesos a garantir que tots els membres de la nostra comunitat se sentin benvinguts i inclosos a les nostres botigues", va respondre Sephora en aquell moment.

SZA és una cantant nominada als Grammy que va col·laborar amb Kendrick Lamar en la cançó 'All the stars' per a la pel·lícula 'Black panther'. Després del seu tuit sobre l’incident, els comentaris de Google sobre la botiga de Calabasas es van disparar amb moltes crítiques a Sephora.

Els tallers de formació en diversitat de Sephora arriben un any després que Starbucks també tanqués 8.000 botigues als Estats Units per fer una formació similar contra els prejudicis, després que un dels seus empleats truqués a la policia a Filadèlfia i fes detenir dos homes negres que esperaven un amic.

stats