Internacional 07/01/2016

Seül rebutja rearmar-se i intensifica la propaganda contra Pyongyang

Agències
1 min
Fotografia sense data publicada per l'agència North Korean Central (KCNA) i proporcionada per l'agència Yonhap avui, mostra al líder nord-coreà Kim Jong-un durant la signatura de l'ordre per a la prova de la bomba d'hidrogen /EFE

SeülEl ministre de Defensa de Corea del Sud, Han Min Koo, ha negat que el país vulgui proveir-se d'armes nuclears tot i l'amenaça que suposa l'assaig termonuclear que Corea del Nord va dur a terme dimecres. "Perseguim de manera constant la desnuclearització de la península de Corea", ha afirmat durant una trobada amb parlamentaris en què ha rebutjat repetidament les peticions que el país es rearmi.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

D'altra banda, Seül també ha reclamat que els Estats Units despleguin les anomenades "armes estratègiques", capaces de transportar armes atòmiques a la península asiàtica, segons ha confirmat un portaveu militar de Corea del Sud a Reuters. En aquest sentit, Seül també ha anunciat que des d'aquest dijous tornarà a intensificar la propaganda contra el règim de Pyongyang a través d'altaveus instal·lats a la frontera, segons ha anunciat l'oficina de la presidenta sud-coreana, Park Geun Hye.

stats