Internacional 06/11/2016

Les forces kurdes i àrabs a Síria comencen l'ofensiva per alliberar Raqqa

És el gran bastió sirià dels jihadistes de l'Estat Islàmic. L'operació té el suport dels Estats Units

Efe
1 min
Moment de l'anunci del llançament de l'ofensiva contra Raqqa.

El CaireLes Forces Democràtiques de Síria (FDS), l'aliança armada kurda i àrab que compta amb el suport dels EUA, han anunciat aquest diumenge el llançament d'una "àmplia campanya militar" per alliberar la ciutat de Raqqa, el principal bastió del grup terrorista Estat Islàmic (EI) a Síria i capital del autoanomenat califat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'anunci l'ha fet la comandància general de les FDS en un comunicat difós a la seva pàgina oficial de Facebook, que especifica que en una primera fase s'aïllarà la ciutat i després s'hi entrarà.

Així mateix, les FDS han demanat el suport de les forces internacionals i han alertat les organitzacions humanitàries que es preparin per auxiliar els habitants de Raqqa.

En el mateix comunicat, l'aliança, que compta amb el suport de Washington, ha instat la població a mantenir-se lluny de les posicions de l'EI, ja que seran objecte d'atac, així com de les de la coalició internacional.

A més, ha convidat els habitants de la ciutat a unir-se a "les files de les forces alliberadores".

"Les FDS i les seves faccions, formades per àrabs, kurds i turcmans, alliberaran la capital de l'organització terrorista amb la coordinació de les Unitats de Protecció Popular [YPG, per les sigles en kurd], les Unitats Femenines de Protecció [YPJ] i l'aliança internacional", assegura la nota.

L'ofensiva contra Raqqa comença poques setmanes després de l'inici d'una operació similar per alliberar la ciutat de Mossul, el bastió de l'EI a l'Iraq.

stats