Un suposat soldat afganès dispara contra una acadèmia de l'OTAN i mata un militar nord-americà

És el segon atac d'aquest tipus en aquest any

Un militar ha resultat mort i 14 ferits quan un home vestit amb uniforme de l' exèrcit afganès ha disparat contra les persones en una acadèmia d'entrenament militar britànica a la capital de l'Afganistan , Kabul .

La versió digital de l'alemany 'Der Spiegel' ha informat que la víctima mortal és un general dels Estats Units i que un dels ferits és un soldat alemany.

La missió de l'ONU a l'Afganistan ( ISAF ) ha confirmat "l' incident entre tropes afganeses i internacionals" a l'Acadèmia d'Oficials de l'Exèrcit Nacional Afganès a Kabul . Es tracta del segon atac d'aquest tipus des de començament d'any, després de la mort de dos soldats de la missió de la ISAF a mans de dos desconeguts que vestien l'uniforme de les forces de seguretat afganeses al febrer.

El 2012 es van registrar més de mig centenar d'atacs , encara que la tendència va disminuir el 2013 , a causa del paper cada vegada més secundari que exerceixen les tropes estrangeres a l'Afganistan , país del qual tenen previst retirar-se  completament el 2014 .

El conflicte a l'Afganistan passa ara per un dels moments més sagnants des de la invasió nord-americana que va propiciar la caiguda del règim integrista talibà, a finals de 2001, i pocs mesos abans  de la retirada de la ISAF, a finals d'any.