Publicitat
Publicitat

La tempesta tropical 'Isaac' es dirigeix cap a Cuba

El partit republicà dels EUA tem que el fenomen meteorològic pugui afectar la convenció republicana que es celebrarà a Florida la setmana vinent

La tempesta tropical 'Isaac' està acabant de travessar Haití aquest dissabte i segueix dirigint-se al nord-oest, cap a Cuba, el que ha portat a una alerta d'huracà també al sud de Florida (EUA).

El Centre Nacional d'Huracans (CNH) dels EUA ha anunciat en el seu butlletí de les 09.00 GMT que el centre de "Isaac" es troba a 19,0 graus de latitud nord i 73,3 graus de longitud oest, a uns 240 quilòmetres al sud-est de Guantánamo, Cuba.

Els vents màxims sostinguts de aquest front han baixat lleument en les últimes hores, a 95 quilòmetres per hora, però el centre de la tempesta segueix avançant cap al nord-oest (320 graus) al mateix ritme, 22 quilòmetres per hora.

El CNH calcula que el centre de "Isaac" es mourà sobre el sud-est de Cuba avui, sobre o prop del centre d'aquest país dissabte a la nit i s'aproximarà als cais de Florida diumenge.

Per Florida hi ha un avís d'huracà en els cayos i el sud de Florida, des de l'extrem sud fins Bonica Beach a la costa oest i Golden Beach a la costa est. A aquest estat dels EUA, la gran preocupació és com pot afectar aquesta tempesta tropical a la convenció del partit republicà que la setmana vinent a d'escollir el seu candidat a president.

A més, hi ha un avís de tempesta tropical per les províncies cubanes de Cec d'Àvila, Sancti Spíritus, Vila Clara, Camagüey, Les Estudiantines, Granma, Holguín, Santiago de Cuba i Guantánamo, així com per Bahames, Turks i Caicos.Més continguts de