Internacional 07/02/2018

Pànic per les rèpliques del terratrèmol de Taiwan

El sisme deixa quatre morts i 200 ferits. Encara hi ha 140 desapareguts en un edifici en runes

Agències
2 min
Un dels edificis de Hualien, a Taiwan, danyats pel terratrèmol presentava aquest aspecte hores després del sisme

TaipeiLes rèpliques continuen amenaçant Taiwan, després del terratrèmol de dimarts, que va deixar quatre morts i uns 200 ferits. Diversos edificis de la ciutat de Hualien, una popular destinació turística amb una població de 100.000 habitants, estan greument malmesos i els equips de rescat treballen contra rellotge sobretot en un edifici on hi ha 140 persones desaparegudes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les autoritats demanen a la gent que no entri a les vivendes afectades i unes 800 persones han passat al nit en instal·lacions comunitàries.

El sisme d'una magnitud de 6,4 a l'escala de Richter va afectat el nord-est de l'illa. Diversos edificis s'han enfonsat, com l'hotel Tongshuai, i desenes de persones hi han quedat atrapades, segons ha explicat el primer ministre, Lai Ching-te.

L'estructura de l'hospital nacional de la localitat taiwanesa de Hualien també ha patit el sisme i ha quedat inclinada. Hualien ha sigut la població més afectada de totes. Altres llocs de l'illa, com Yilan i Nou Taipei, també s'han vist danyats, però en menor mesura.

El terratrèmol es va produir a la matinada de dilluns a dimarts hora local (les quatre de la tarda a Catalunya), i ha tingut el seu epicentre a l'oceà Pacífic, a només 18,3 quilòmetres al nord-est de la ciutat de Hualien, situada a la costa est de l'illa, segons ha informat l'Oficina Central de Meteorologia de l'illa.

En els últims tres dies s'han registrat més de vint moviments de terra diaris i el sismòleg Lee Chyi-Tyi, de la Universitat Central, ha assegurat que l'illa havia entrat en un cicle sísmic de cent anys. Al segle XX es van produir dos terratrèmols a Taiwan de 8 graus de magnitud, un el 1910 davant la costa de Yilan i l'altre el 1920 davant la costa de Hualien, els dos a l'est de l'illa.

Alguns sismòlegs a Taiwan consideren probable que es produeixin terratrèmols de magnitud 8 al voltant de la Fossa Ryukyu -que es troba de 500 a 600 quilòmetres de Hualien- d'aquí a 10 anys.

stats