Internacional 26/09/2017

Tres israelians morts en un atac a prop de Jerusalem

Un palestí ha atacat diversos vigilants israelians en un assentament a Cisjordània

Agències
1 min
Vista general del lloc on s'ha produït l'atac armat en un assentament de Cisjordània

JerusalemUn home armat palestí ha matat aquest dimarts un policia israelià i dos guàrdies de seguretat i n'ha ferit un quart que es troba en estat greu en un assentament jueu del territori ocupat de Cisjordània, Har Hadar, als afores de Jerusalem, segons han informat fonts policials i mèdiques.

Tal com ha difós la ràdio de l'exèrcit israelià, diversos testimonis apunten que l'home armat s'hauria introduït a l'assentament entre un grup de treballadors palestins. En el moment de superar el control de seguretat per accedir-hi, hauria aixecat sospites. Per això, els vigilants li han ordenat que s'aturés. Just en aquell moment, hauria tret una pistola i disparat contra els guàrdies de seguretat.

La policia ha abatut l'atacant, que tenia 37 anys, era de la ciutat palestina de Beit Suriq i tenia un permís de treball israelià, segons ha explicat una portaveu policial, Luba Samri. Pel que fa als tres israelians morts, se sap que el policia tenia 20 anys.

"La relació amb l'ocupació no és una relació de convivència, sinó de resistència armada", ha declarat el portaveu de Hamàs a la Franja de Gaza, Hazem Qazem, en relació amb l'atac. El mateix Qazem ha assegurat que aquesta "operació" s'ha dut a terme com a resposta a "les mesures preses per l'ocupació israeliana contra la ciutat de Jerusalem i la mesquita d'Al-Aqsa".

Onada de violència

Aquest incident s'emmarca en una onada d'atacs palestins contra israelians que va iniciar-se l'octubre del 2015 i al llarg de la qual han mort 270 palestins, en el decurs dels atacs, i 46 israelins, víctimes de les agressions.

stats