Alemanya
Internacional 25/06/2021

Tres morts i diversos ferits en un atac amb ganivet a Alemanya

La policia ha detingut el presumpte agressor després de disparar-li a una cama

ARA
2 min
Agents de policia al centre de Würzburg, després de l'atac

BarcelonaTres persones han mort i unes quantes més han resultat ferides, algunes de gravetat, en un atac amb ganivet a la ciutat alemanya de Würzburg. La policia ha detingut el presumpte agressor després d'haver-li disparat a una cama i ha assegurat que no hi ha més sospitosos, de manera que "ja no hi ha perill" per a la població. El ministre de l'Interior de Baviera, Joachim Herrmann, ha dit en declaracions als mitjans de comunicació que hi ha cinc ferits greus i que "no és segur que tots sobrevisquin".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

De moment es desconeixen les motivacions de l'atac, tot i que la televisió pública ARD ha informat que no hi ha indicis que es tracti d'una acció terrorista. En canvi, Herrmann assegura que alguns testimonis han afirmat que l'agressor hauria cridat "Al·lahu-àkbar" [Al·là és el més gran] abans d'apunyalar una de les víctimes.

Segons la policia, l'agressor és un home de 24 anys, de Somàlia i resident a Würzburg des del 2015. Tot i haver rebut impactes de bala en una cama, es troba fora de perill. Herrmann ha explicat "que els últims mesos ha sigut sospitós de violència" i que fa pocs dies se'l va forçar a rebre tractament psiquiàtric.

En diversos vídeos publicats a les xarxes socials es pot veure el presumpte agressor caminant pel carrer i armat amb un ganivet de grans dimensions mentre diverses persones intenten aturar-lo amb cadires i altres objectes contundents, mentre esperen l'arribada de la policia.

Segons ha explicat l'ARD a partir del relat de testimonis presencials dels fets, l'agressor hauria atacat una dona i immediatament diverses persones haurien intentat ajudar-la i aturar l'home. Aquest mateix mitjà parla de fins a 15 ferits.

Els fets han tingut lloc a la plaça Barbarossa, al centre de Würzburg, una ciutat bavaresa d'uns 130.000 habitants, al voltant de les 17 h d'aquest divendres. La policia ha acordonat una àmplia zona del centre de la localitat i ha demanat a la població que eviti la zona. Està previst que el ministre de l'Interior de Baviera, Joachim Herrmann, atengui els mitjans de comunicació d'aquí una estona.

stats