LÍBIA
Internacional 03/03/2011

El TPI investigarà Gaddafi i el seu cercle més pròxim per presumptes crims de guerra

El fiscal en cap del Tribunal Penal Internacional, Luis Moreno Ocampo, diu que el líder libi "hauria d'anar amb compte amb qui es relaciona" i que "no hi haurà impunitat a Líbia"

Redacció
1 min

BarcelonaEl fiscal en cap del Tribunal Penal Internacional (TPI), Luis Moreno Ocampo, investigarà el líder libi, Muammar al-Gaddafi, i d'altres dirigents del seu règim per presumptes crims de guerra i contra la humanitat comesos a Líbia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Després d'aquest anunci i una vegada reunides proves suficients, el següent pas serà presentar el cas als jutges del TPI, que decidiran si cal dictar ordres de detenció o no. El TPI és el primer tribunal permanent que jutja crims de guerra i té poder per investigar crims contra la humanitat i genocidis. Té obertes investigacions a cinc estats africans. Líbia va ser un dels estats que no van signar l'estatut fundacional del TPI.

El fiscal ha dit que "la informació suggereix que les forces lleials al president Gaddafi estan atacant civils a Líbia", i ha afegit que això podria suposar crims contra la humanitat. L'oficina del fiscal ha estat en contacte amb l'ONU, la Unió Africana i la Lliga Àrab. A més a més, ha parlat amb oficials libis i personal de l'exèrcit per saber com treballen.

stats