Internacional 14/09/2019

Trump anuncia que els Estats Units han matat el fill d'Ossama bin Laden

Hamza bin Laden era considerat un dels actuals líders del grup terrorista Al-Qaida

Ara
2 min
Hamza bin Laden, en una imatge difosa per la CIA

BarcelonaEl president dels Estats Units, Donald Trump, ha anunciat aquest dissabte la mort de Hamza bin Laden, fill d'Ossama bin Laden i considerat un dels actuals líders del grup terrorista Al-Qaida.

Trump ha detallat en un comunicat oficial que Hamza bin Laden "va morir en una operació antiterrorista dels EUA a la regió [fronterera] entre l'Afganistan i el Pakistan", però no ha concretat quan va tenir lloc.

"La mort de Hamza bin Laden no només priva Al-Qaida d'importants habilitats de lideratge i de la connexió simbòlica amb el seu pare, sinó que també soscava importants activitats operatives del grup", ha assegurat el mandatari nord-americà.

Els Estats Units feia anys que intentaven localitzar el fill d'Ossama. De fet, a principis d'aquest any el govern nord-americà va anunciar que oferia un milió de dòlars de recompensa per qualsevol informació que permetés localitzar-lo. Washington alertava del "perill" que comportava, perquè segons les autoritats nord-americanes" era "un líder emergent d'Al-Qaida" que "ha amenaçat amb atacs contra els EUA i els seus aliats".

Des de llavors es creia que el fill de Bin Laden s'amagava en algun lloc fronterer entre l'Afganistan i el Pakistan. En els últims anys s'han publicat alguns vídeos en què apareixia demanant venjança per la mort del seu pare, assassinat per soldats d'operacions especials dels EUA a la casa on s'amagava a Abottabad, al Pakistan, el maig del 2011.

En la documentació trobada pel govern nord-americà a la casa on van matar Bin Laden hi havia indicis que apuntaven a la intenció del llavors líder d'Al-Qaida de convertir el seu fill en el successor al capdavant del grup terrorista.

Ossama bin Laden va ser el cervell rere els atacs contra les Torres Bessones de Nova York, que van causar més de 3.000 morts l'11 de setembre del 2001.

stats