Internacional 03/01/2018

Trump respon a Kim Jong-un que el seu botó nuclear és "més gran i poderós"

El president dels EUA també insinua que podria deixar de donar suport econòmic als palestins per la seva negativa a participar en el procés de pau

Efe
2 min
El president dels EUA, Donald Trump, durant la seva reunió de gabinet, aquest dimecres

WashingtonEl president dels Estats Units, Donald Trump, ha contestat, a la seva manera (amb un tuit) al president de Corea del Nord, Kim Jong-un. El president coreà va dir en el seu missatge de Cap d'Any: “sempre hi ha un botó nuclear al meu escriptori”.

"El líder nord-coreà Kim Jong-un acaba de dir que té un 'botó nuclear sempre a la taula'. Algú del seu règim esgotat i famolenc podria dir-li que jo també tinc un botó nuclear i que és molt més gran i poderós que el seu, i el meu funciona!".

Kim Jong-un va dir que la capacitat atòmica nord-coreana és una font dissuasòria per als Estats Units, que no s'atrevirà a iniciar una guerra ara: "Això és una realitat, no una amenaça".

Aquest intercanvi de declaracions es produeix el mateix dia que els Estats Units han anunciat la possibilitat d'impulsar noves sancions a Corea del Nord, alhora que Corea del Sud ha proposat a Pyongyang la celebració d'una reunió d'alt nivell, que tindria lloc el 9 de gener.

I torna a empipar els palestins

Donald Trump, després d'amenaçar Corea del Nord, ha insinuat que podria deixar de donar suport econòmic als palestins per la seva negativa a participar en el procés de pau de l'Orient Mitjà després que Washington reconegués Jerusalem com a capital d'Israel.

"Amb els palestins, sense intenció de continuar parlant de pau, per què hauríem de fer aquests immensos pagaments en un futur?".

Aquestes declaracions s'han produït poc després que Trump utilitzés el seu primer tuit de l'any per criticar de manera similar el Pakistan per les seves "mentides i enganys", la qual cosa ha portat la Casa Blanca a no concedir a aquest país els 255 milions de dòlars en ajuda militar que retenia des de l'agost.

"No és només al Pakistan a qui paguem milers de milions de dòlars per a res, sinó que hi ha molts altres països [...]. Per exemple, paguem als palestins centenars de milions de dòlars a l'any i no obtenim estima ni respecte".

Premi als 'pitjors' mitjans de comunicació

Però Trump ha tingut una nit prolífica en tuits polèmics. Després de dedicar 'floretes' a Corea del Nord, el Pakistan i Palestina, li ha tocat als mitjans de comunicació. Ha anunciat la creació d'uns premis als mitjans de comunicació més "deshonestos i corruptes", que tindran diferents categories, i que els farà públics dilluns que ve.

stats