Internacional 24/01/2016

Trump: "Podria disparar a gent a la Cinquena Avinguda i no perdria vots"

El polèmic aspirant republicà treu pit després que la revista 'National Review' publiqués un recull d'escrits de figures conservadores en contra de la seva candidatura

Ara
2 min

BarcelonaEnèsima declaració polèmica de Donald Trump. En un acte de campanya a la ciutat de Sioux Center (Iowa), el precandidat republicà a la presidència dels EUA ha afirmat: "Tinc la gent més lleial. Heu vist mai una cosa així? Podria aturar-me al mig de la Cinquena Avinguda [de Nova York] i disparar a gent i no perdria votants". El magnat, que lidera els sondejos republicans, ha fet aquesta afirmació un dia després que la influent revista conservadora 'National Review' publiqués un recull d'escrits en contra de la seva candidatura.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Amb el títol de "Conservatives against Trump" [Conservadors contra Trump], la revista publica editorials de 22 prominents figures conservadores que coincideixen que nominar el magnat com a candidat seria devastador tant per al Partit Republicà com per al país. Trump, fidel al seu estil, ha menyspreat els comentaris de la revista perquè considera que es tracta d'una publicació que "llegeix molt poca gent" i la influència de la qual està "sota mínims".

Entre les personalitats que es pronuncien contra Trump al setmanari hi ha Glenn Beck i Brent Bozell, que han donat suport a la candidatura del senador per Texas, Ted Cruz, el segon més ben posicionat a les enquestes. Trump lidera les enquestes a Iowa (on l'1 de febrer es donarà el tret de sortida al procés de les primàries), amb un 28,7%, però Cruz el segueix molt de prop amb un 26,2%.

Cliqueu aquí per conèixer les claus del xoc entre Trump i Cruz Trump s'ha convertit en el centre d'atenció els últims mesos gràcies als seus comentaris polèmics i grollers. I és que el magnat no desaprofita cap oportunitat per fer gala del seu estil agressiu i sense filtres, que compta amb nombrosos suports. Segons un sondeig de la Universitat de Massachusetts fet la setmana passada, és l’únic candidat amb una acceptació estadísticament significativa entre els partidaris de l’autoritarisme.

stats