Internacional 09/03/2018

Trump es reunirà amb Kim Jong-un

El president nord-americà accepta la invitació del líder de Corea del Nord

Ara
1 min
El president dels EUA, Donald Trump, amb el cap de la delegació de Corea del Sud, Chung Eui-yong.

BarcelonaEl líder de Corea del Nord, Kim Jong-un, ha convidat el president dels Estats Units, Donald Trump, a reunir-s'hi, a través de la delegació diplomàtica de Corea del Sud que s'ha trobat amb ell a Pyongyang aquesta setmana, arran dels contactes establerts pels Jocs Olímpics d'Hivern. Trump ha acceptat la invitació, i ha assegurat que el líder nord-coreà s'ha compromès a la desnuclearització, qüestió que era la seva condició per al diàleg, i en un tuit ha confirmat que "s'està planificant una runió".

Si s'acaba produint, seria una trobada històrica, no només pels perfils dels dos mandataris, sinó també perquè seria la primera vegada que es reuneixen els líders d'aquests dos països, a més del que podria suposar per rebaixar la tensió militar entre els dos rivals.

L'anunci l'ha fet des de Washington el cap de l'oficina de Seguretat Nacional de Corea del Sud, Chung Eui-yong, que encapçala la delegació que s'ha reunit amb Kim Jong-un i que ha visitat després la Casa Blanca per posar en comú els avenços.

Chung ha anunciat que Trump havia accedit a una reunió amb Kim Jong-un a petició del líder nord-coreà i un dels seus oficials ha afegit després que la trobada es podria produir en els propers mesos, i fins i tot podria ser al maig.

El president de Corea del Sud, Moon Jae-In, va dir des de Seül que una reunió d'aquest nivell posaria en marxa la desnuclearització de la península coreana, segons un portaveu presidencial. Al mateix temps, les borses asiàtiques van pujar en saber-se la notícia i fins i tot el dòlar es va revaloritzar contra el ien japonès.

stats