EUA
Internacional 12/01/2011

Arizona es prepara per homenatjar les víctimes del tiroteig de dissabte passat a la ciutat de Tucson

La Universitat d'Arizona acollirà una cerimònia amb el president nord-americà. Abans, la Cambra de Representants aprovarà una resolució de condemna dels fets

Agències
2 min
Missa a Tucson en record de les víctimes del tiroteig.

Tucson p { margin-bottom: 0.21cm; } El president dels Estats Units, Barack Obama, viatja avui a Tucson (Arizona) per participar demà dijous en una cerimònia d'homenatge a les víctimes del tiroteig d'aquest dissabte. Obama farà un discurs a la Universitat d'Arizona per traslladar la solidaritat del país als familiars de les víctimes i per destacar el paper de les persones que van frenar l'autor de l'atac i van ajudar la gent afectada.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Abans d'aquest acte d'homenatge aquesta pròxima matinada, la Cambra de Representants aprovarà una resolució per condemnar el tiroteig, honorar les vint víctimes i destacar l'heroisme de diverses persones en aquest atac. El text inclou un reconeixement per a la congressista Gabrielle Giffords, ferida al cap en el tiroteig i que ha mostrat signes de millora.

D'altra banda, la família de l'acusat de cometre el tiroteig, Jared Lee Loughner, ha lamentat en un comunicat els fets de dissabte passat. “No entenem per què va passar”, diu el text. Loughner, que afronta cinc càrrecs, inclòs el d'intent d'assassinat de la congressista, està detingut a l'espera de declarar el 24 de gener en una vista. Segons informa el diari nord-americà The New York Times, la policia va visitar la casa dels familiars del jove de 22 anys abans que es produís el tiroteig.

Mentrestant, continua el debat sobre si el clima polític nord-americà va poder influir en les causes del tiroteig. Una enquesta de la cadena de televisió CBS indica que la majoria de nord-americans descarten aquesta tesi. En aquest sentit, l'expresident nord-americà Bill Clinton ha demanat a la classe política que sigui prudent amb el llenguatge, en unes declaracions a la cadena britànica BBC.

stats