EUROPA
Internacional 02/02/2012

El president del Parlament Europeu vol tornar a posar sobre la taula l'ús del català al plenari

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Martin Schulz ha expressat les dificultat per arribar a un acord a la mesa de l'Eurocambra. El polític alemany és un seguidor entusiasta de les novel·les de Jaume Cabré

Ara
1 min
El president del Parlament Europeu, l'alemany Martin Schulz. REUTERS

BarcelonaLa qüestió del català a Europa tornarà a ser un tema d'agenda al Parlament Europeu. El president de l'Eurocambra, Martin Schulz, ha dit aquest dijous en una entrevista a Catalunya Ràdio que té la intenció de proposar a la mesa del Parlament que es faci servir el català al plenari. Schulz, però, ha reconegut que les quinze persones que conformen la mesa tenen diversitat d'opinions.

Personalment, el socialdemòcrata alemany considera que s'ha d'utilitzar el català i cal recórrer a l'últim intent. "La decisió de no permetre-hi el català no va tenir res a veure amb la llengua sinó amb els costos i les infraestructures. Però se li va afegir una clàusula de revisió. Jo aprofitaré aquesta clàusula per fer la proposta a la mesa del Parlament".

La mesa del Parlament Europeu va tractar el juliol de 2006 la proposta perquè l'Eurocambra pogués utilitzar el català, el gallec i el basc, que es va desestimar. Només es va aprovar la correspondència amb els ciutadans en català, basc i gallec, així com la traducció de les decisions legislatives a càrrec del govern espanyol.

A part, la mesa va acordar una clàusula de revisió d'aquests acords en el període d'un any. Però aquest moment no ha arribat i és el que Schulz vol posar ara sobre la taula.

Fan de les novel·les de Jaume Cabré

Durant l'entrevista a Catalunya Ràdio, Schulz s'ha declarat un ferm admirador de les novel·les de Jaume Cabré i ha assegurat que ja porta 100 planes del 'Jo confesso' (traduït a l'alemany).

stats