EUROPA
Internacional 02/02/2012

El president del Parlament Europeu vol tornar a posar sobre la taula l'ús del català al plenari

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Martin Schulz ha expressat les dificultat per arribar a un acord a la mesa de l'Eurocambra. El polític alemany és un seguidor entusiasta de les novel·les de Jaume Cabré

Ara
1 min
El president del Parlament Europeu, l'alemany Martin Schulz. REUTERS

BarcelonaLa qüestió del català a Europa tornarà a ser un tema d'agenda al Parlament Europeu. El president de l'Eurocambra, Martin Schulz, ha dit aquest dijous en una entrevista a Catalunya Ràdio que té la intenció de proposar a la mesa del Parlament que es faci servir el català al plenari. Schulz, però, ha reconegut que les quinze persones que conformen la mesa tenen diversitat d'opinions.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Personalment, el socialdemòcrata alemany considera que s'ha d'utilitzar el català i cal recórrer a l'últim intent. "La decisió de no permetre-hi el català no va tenir res a veure amb la llengua sinó amb els costos i les infraestructures. Però se li va afegir una clàusula de revisió. Jo aprofitaré aquesta clàusula per fer la proposta a la mesa del Parlament".

La mesa del Parlament Europeu va tractar el juliol de 2006 la proposta perquè l'Eurocambra pogués utilitzar el català, el gallec i el basc, que es va desestimar. Només es va aprovar la correspondència amb els ciutadans en català, basc i gallec, així com la traducció de les decisions legislatives a càrrec del govern espanyol.

A part, la mesa va acordar una clàusula de revisió d'aquests acords en el període d'un any. Però aquest moment no ha arribat i és el que Schulz vol posar ara sobre la taula.

Fan de les novel·les de Jaume Cabré

Durant l'entrevista a Catalunya Ràdio, Schulz s'ha declarat un ferm admirador de les novel·les de Jaume Cabré i ha assegurat que ja porta 100 planes del 'Jo confesso' (traduït a l'alemany).

stats