Internacional 20/01/2021

Wall Street tanca amb triple rècord el dia de la investidura de Biden

La Borsa de Nova York rep amb entusiasme el nou president, impulsada pels guanys de les tecnològiques

P.s.a.
2 min
El pla contra l'especulació aferma el rebot de les borses

BarcelonaWall Street ha tancat aquest dimecres amb màxims històrics en els seus tres principals indicadors després de la investidura del nou president dels Estats Units, Joe Biden, que pren el relleu a Donald Trump al capdavant de la Casa Blanca. Tot i així, els selectius nord-americans també es van animar pels resultats d'empreses com ara Netflix, que s'ha disparat gairebé un 17% amb la presentació d'uns beneficis de rècord impulsats pel consum audiovisual durant el confinament.

Segons dades provisionals, al tancament de la sessió, el Dow Jones va pujar un 0,83% o 257,86 punts, fins a situar-se en un màxim de 31.188,38 punts, gràcies als guanys entre algunes de les cotitzades tecnològiques com ara Microsoft (3,65%), Apple (3,29%) o Salesforce (3,10%). També han assolit nivells mai vistos el selectiu S&P500, que es va incrementar un 1,39%, fins als 3.851,85 punts, i l'índex Nasdaq, que va avançar un sòlid 1,97% i ara se situa en els 13.457,25 punts.

"No estic segur que la investidura i la política hi tinguin gaire a veure, però sí l'expectativa davant els estímuls econòmics que ha promès Biden", apuntava a Reuters el consultor financer de la firma Baird Ross Mayfield. De fet, el Dow Jones s'ha disparat un 57% des que Trump va arribar a la Casa Blanca i l'S&P500 ho ha fet un 68%. Pràcticament tots els sectors econòmics han acabat la sessió d'aquest dimecres amb guanys, amb les telecomunicacions, els béns de consum i la tecnologia liderant aquests increments.

Els diferents índex de Wall Street han escalat de rècord en rècord durant els últims mesos, especialment després dels resultats de les eleccions nord-americanes que van donar la victòria a Biden. A més, els mercats també han revifat per les expectatives de creixement econòmic que augura l'arribada de les vacunes del covid-19 i els nous plans econòmics antipandèmia dels EUA.

stats