Economia 04/11/2020

Les borses europees tanquen amb guanys tot i la incertesa dels resultats electorals als EUA

Wall Street obre en verd i capgira la tendència dels parquets europeus

Xavier Grau Del Cerro
2 min
La borsa de Madrid / EFE

BarcelonaWall Street ha obert amb guanys la sessió malgrat la incertesa sobre els resultats de les eleccions presidencials als Estats Units. Poc després de l'obertura de la borsa de Nova York, l'índex Dow Jones Industrial pujava un 1,23%, el selectiu S&P 500 un 1,74% i el tecnològic Nasdaq un 2,67%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta obertura amb guanys del mercats nord-americans ha capgirat la tendència de les borses europees, que havien començat el dia amb pèrdues a causa a la manca de claredat sobre els resultats de les eleccions, però després s'han acabat contagiant de la tendència dels parquets dels Estats Units.

La majoria de borses europees han acabat tancant amb forts guanys, excepte l'espanyola, on la pujada ha sigut més minsa perquè s'ha vist llastrada per la mala evolució de la banca.

L'Íbex-35, que ha obert la sessió amb unes pèrdues del 2,3%, ha anant moderant els números vermells durant la jornada i en l'últim tram del dia, amb Wall Street empenyent, ha girat a l'alça i ha tancat amb uns guanys del 0,45%, fins als 6.781,90 punts.

Els guanys han sigut més importants en els altres parquets europeus, que també han capgirat la tendència en l'últim tram de la sessió. El FTSE 100 de Londres ha tancat la jornada amb un augment del 1,7%, i l'Euro Stoxx 50 ha pujat un 2,01%.

A França, el selectiu CAC 40 ha tancat la sessió amb uns guanys del 2,44%, la pujada més gran de les borses europees. L'índex de Milà també ha sigut dels que han agafat més impuls, amb un augment del 2,02%, mentre que el DAX de la borsa de Frankfurt ha guanyat un 1,95%.

Petroli i divises

En aquest escenari d'incertesa sobre els resultats, el barril de petroli West Texas Intermediate (WTI), de referència per als Estats Units, cotitzava a 8,95 dòlars el dia després de les eleccions, amb un augment del 3,51% a mitja tarda de dimecres, i el petroli Brent, de referència a Europa, escalava un 3,75% i superava els 41 dòlars el barril. La cotització de l'euro enfront del dòlar es col·locava entorn del 1,17, amb un augment mínim del 0,04%.

Als Estats Units, assumida la incertesa del resultat de les presidencials, els inversors estaven pendents sobretot de com quedarà el Senat, ja que un triomf demòcrata, segons els analistes, podria comportar més paquets d'ajudes per a la pandèmia i possibles pujades d'impostos, sempre mal rebudes per part dels inversors.

A la borsa, en les operacions electròniques hi ha hagut volatilitat i tant els futurs del Dow Jones com els de l'S&P s'han tenyit de vermell a primera hora quan Trump s'ha autoproclamat guanyador i ha denunciat un possible frau electoral. Però després, amb les cotitzacions al parquet, la situació s'ha asserenat i els mercats han virat cap al verd.

stats